به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیروس شفقی گفت: سنبل آبی با ایجاد مانع در مسیر عبور آب سبب بالا آمدن سطح آب در هنگام بارشها شده و با نفوذ به اراضی کشاورزی، تجاری و مسکونی خسارتهایی را به بار میآورد.
شفقی به حجم وسیع سنبل آبی در شهرستان لنگرود اشاره کرد و خواستار همکاری همه دستگاهها و استفاده از ظرفیت و امکانات استان برای مقابله با این موضوع شد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تلاش مضاعف دستگاههای مربوطه برای حل این مشکل نیاز به همکاری سازمانهای مردم نهاد و خود مردم داریم.
شفقی، تصریح کرد: برنامه ر یزیهای لازم در حال انجام است تا هرچه سریعتر بتوانیم این گیاه مزاحم را به کمترین میزان ممکن برسانیم.
فرماندار لنگرود با تاکید بر اینکه در صورت عدم توجه به این موضوع در آینده شاهد خسارتهای سنگینی خواهیم بود، گفت: امیدوارم با بهرهگیری از کمکهای استانی در کوتاهترین زمان این مشکل برطرف شود.
وی افزود: علاوه بر رودخانههای شهرستان بخشهایی از ساحل دریا نیز در این شهرستان با سنبل آبی درگیر شده است.
شفقی، تصریح کرد: خوشبختانه طبیعت دوستان و علاقمندان محیط زیست برای جمع آوری این گیاه همکاری خوبی دارند، اما برای نابودی کامل به کمکهای خیلی بیشتری نیاز داریم.
سنبل آبی یک گونه از تیره غلافیان است. گیاه آبزی بومی در حوضه آمازون و اغلب از گونههای مهاجم بسیار مشکلساز در خارج از محدوده بومی خود است. گسترش سریع آن و پوشش کامل سطح آب موجب بروز مشکلات عدیده زیستمحیطی بهویژه کاهش تنوع زیستی و مرگ تدریجی تالابها را فراهم میکند، بنابراین باید در یک اقدام علمی و اجرایی نسبت به معدومسازی این گونه اقدام شود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/